با توجه به زحمات آماده سازی گندم و نان و با توجه به اهمیت ارزش نعمت گندم و نان، متاسفانه در اغلب نانوایی های دیارمان آن ارزشی را که نان به عنوان قوت اول انسان ها بوده و هست و باید دقیقتر مورد شکرانه قرارگیرد، با کم لطفی هایی روبرو بوده و است و نان […]
با توجه به زحمات آماده سازی گندم و نان و با توجه به اهمیت ارزش نعمت گندم و نان، متاسفانه در اغلب نانوایی های دیارمان آن ارزشی را که نان به عنوان قوت اول انسان ها بوده و هست و باید دقیقتر مورد شکرانه قرارگیرد، با کم لطفی هایی روبرو بوده و است و نان کمیت و کیفیت لازم را ندارد، لذا برای همین مورد چند مسئله ذیل را بیان می دارم:
مسئله اول قد و قواره و پخت و اندازه و وزن و کیفیت آن است بطور مثال سابق معمولا نان سنگگ از نظر قد وقواره یعنی از نظر عرض و طول معمولا حدود بیش از دوبرابر نان بربری بود ولی در حال حاضر در بعضی از جاها و نانوایی ها قد و قواره نان سنگگ به قد و قواره حدود نان بربری تنزل نموده و نان بربری هم آن قد و قواره سابق را ندارد و نان لواش هم که برگ نازک کاغذ گشته است.
مسئله دوم سابق در نانوایی ها تابلویی نصب می شد که اسم نانوا و مقدار آرد متعلقه و همچنین شماره تماس شکایات مردمی در آن تابلو منعکس بود و در حال حاضر از آن تابلو چندان خبری نیست و یا اگر دستورش است آن تابلو در همه نانوایی ها به چشم نمی خورد گفتنی است که این تابلو که در مقابل چشم خریداران نان قرار می گرفت و خودش به عنوان حافظ حق و حقوق مصرف کننده اثر خوبی را در کیفیت و کمیت نان می گذاشت.(هرچند که در جامعه ی ایده آل وجود تهدید و ترس ایراد بزرگی به نظر می رسد و بهتر است که جامعه به شکل بدون تهدید و قوه قهریه حالت زیبایی به خود گیرد، البته در جامعه ی ایده آل)
مسئله سوم طرز تهیه خمیر که بدون جوش شیرین بوده باشد و همچنین رعایت فاصله زمانی مناسب از زمان خمیرگیری تا پخت نان می باشد که خمیر به خوبی وضع مناسب را به خود گیرد و این امر در کیفیت نان و همچنین قابلیت هضم آن در دستگاه گوارش خیلی لزوم داشته و موثر است که نان را ترد و زود هضم می کند متاسفانه در بعضی از نانوایی ها این فاصله زمانی رعایت نشده و نانی که از این خمیر بدست می آید خاصیت پاره نشدن به خود می گیرد
مسئله چهارم تمیزو صحیح و سالم و بدون نان سوخته بودن اجاق و تنور نانوایی است که از تنور شن و بتون و سوخته ی نان قبلی و مخلفات دیگر به خمیر نان نچسبیده و قاطی نان از تنور بیرون نیاید.
مسئله پنجم در بعضی از نانوایی ها که ملاحظه شده و می شود احترام خاصی برای مشتری قایل هستند از جمله برای رعایت نوبت، نیمکت هایی در سالن انتظار نوبت منظور داشته اند که خریدار تا زمان رسیدن نوبت خرید، بر روی نیمکت می نشیند و این امر یک عمل انسانی زیبایی است که لطف های زیادی دارد و از نظر سلامتی جسم و روان برای مردم خیلی مفید بوده و می باشد امید که این مسئله نیز مورد توجه قرار گیرد.
مسئله آخر نظارت مستمر مقامات و عوامل مسئول است که اجرای دقیق این امر به سلامتی بدن و روح جامعه موثر شده و انعکاس خوبی ها در قوت مردم خود زمینه ساز خوبی های زیادی در انجام کارهای خدماتی جامعه می گردد واضح است که کسانی که خوبی در تهیه و تدارک قوت اول انسان ها را ببینند خود نیز مشتاقانه در خدمت رسانی به دیگران فعالتر و جدی تر و مخلصتر عمل می کنند.
- نویسنده : نجم الدین دانیالی
- منبع خبر : صائب تبریز
Tuesday, 2 July , 2024